mandag 26. september 2016

Til Reinanuten med Google del 2

Reinanuten har is, vann og fjell hele året - spektakulært for både Oddinger og turister. 
Google har gitt oss i Odda kommune en unik anledning til å dokumentere for fremtiden. Med Googlekula går vi nå opp gamle stier og dokumenterer for digital fremtid.

Torsdag 14 september fikk vi los på sola og dro avgårde oppover lia fra bunnen av Buerdalen. Det var May Britt Buer som ble mitt følge denne gang. hun er en av landetts este motbakkeløpere og jeg tenkte dette kunne komme godt med.

Og det gjorde det.

15 minutter opp i lia fant jeg ut at videokamera lå igjen nede i bilen. Løsning? May Britt løper ned og henter kamera. Kort tid etter har hun tatt meg igjen - halvveis opp i bakken, men laaaangt igjen til toppen. Hun gir meg kamera og tar over Googlekula, og det er det siste jeg ser til de to. Makan til "lett på tå" har jeg ikke sett.

Vi kom oss opp til toppen og fikk dokumentert denne unike fjelltoppen. Her har du stupbratte vegger rett ned og isbreen som kalver. Faktisk er isen så tett på at vi kunne gå rett ut på den.

Svevende glede
Da vi skulle ned var det tid for å ta et valg: Skulle Googlekula på 22 kg bæres hele veien ned, eller skulle vi sende den i løpestrengen ned til gården? 300 meter frittfall midt mellom fjellsidene?

Vi startet filmingen og sendte Googlekula ut på en unik ekspedisjon. Vi aner ikke om disse bildene vil ende opp på Google streetview nature, men dæven så tøft om det skjer :-)

Turen er tøff, men du verden for en utsikt du får på toppen - se bare her:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar