søndag 25. oktober 2015

Arbeidsflyt og datavalg

Google for Work er full av funksjoner, programmer, tjenester og løsninger for smartere jobbing, men er det godt nok for kommunens behov og krav?
Datasystemer er svært viktige i vår jobb i dag. Plattformvalg påvirker i stor grad hvilke muligheter vi får. Rutiner og sikkerhet er sentralt og derfor må databehandlingsavtale og RoS-analyse være på plass. Valg av plattform har også en kostnadsside.

I jobben min er det Microsoft sine produkter som råder. Selv er jeg en Googlegutt. Hvordan få til endring?

Følger skolen
Oddaskolen har i to år hatt en utredningsprosess. Høsten 2015 gikk de helt og holdent over til Google for Education. Dette gir skolen fortrinn i det pedagogiske arbeidet. Skybaserte løsninger og særlig god samskrivingsfunksjoner gjør Google til et godt valg.

Vår nye IKTsjef ser både fordeler og ulemper ved en overgang til Google. Jeg følger hans tanker fult ut. Det er fordeler og ulemper ved alle systemer. Det handler om å fokusere på verdier og ikke tradisjoner og relasjoner.

For å finne svar på alle de sprøsmålene en IKT-sjef har tenkte jeg det kunne vært greit å få svar direkte fra de som jobber med dette: Google.

Googlebesøk
Gjennom gode kontakter fikk vi invitasjon til en dag hos Google. Christopher Conradi ga oss en skikkelig god opplevelse av fremtidens arbeidsmiljø. Han er ansvarlig for Google For Work og Google For Education i Norge. Han hadde alle svarene.

Her er en film fra besøket:Etter besøket fikk Kultur- og idrett i Odda lov til å kjøre et innovasjonsprosjekt frem til desember 2016. Vi får ta i bruk Google i alle våre arbeidsprosesser - med unntak av epost.

Andre kommuner går foran
Trondheim kommune har gått over til Google. Her kan du lese om deres betaprosjekt. Og her står det litt om personvern med Google i Trondheim kommune.

Som dere skjønner er ingenting avgjort, men vi er på vei. Jeg kommer til å oppdatere dette blogginnlegget så fort noe av interesse skjer.

Opplæring
Siden vi på Kultur har fått lov til å jobbe med Google i arbeidsprosesser lagde jeg en portal med opplæringsfilmer for alle Google sine tjenester. Her finner du 12 filmer som forklarer bruk av ulike apper og tjenester som Google Docs, Regneark, Blogger, Hangout, Streaming, Presentasjon, Deling osv.

Du må gjerne besøke nettsiden for opplæringen. Den finner du på www.Googlekursing.no. Her har jeg lagd en spilleliste med alle filmene. Mangler det noe? Spør oss - så lager vi det.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar