tirsdag 26. juli 2016

Kunst, kommunikasjon og teknologi

Jeg fikk møte Howard Rheingold i mai 2015. Her kan dere se mitt intervju med han.  
Jeg startet som kultur- og idrettsjef i Odda 8. mai 2015. Uka før var jeg i Trondheim. Nå er det gått litt over et år siden den gang og jeg fant igjen filmmaterialet. Blant annet mitt intervju med Howard Rheingold.

Jeg vil ikke utdype hvem han er, men henviser heller til hans egen nettside og denne Wikipediaartiklen om hans karriere.

Howard Rheingold har vist seg gjennom historien å være en av de mest visjonære og klarsynte med tanke på å se menneskets utvikling i samspill med ulike teknologier.

Jeg var derimot mer interessert i å se på hvilke koblinger det var i hans syns på teknologi og hans egen interesse for kunst. Hva tenker Rheingold om kunstens plass i menneskers liv? Hva tenker han om teknologiens rolle for kunsten? ...og hva tenker han om internett i 2035?Kort fortalt: Art er essential for humans. Og: In 2035 we should`nt just use the web - but make the web".

Film 1:
"Kunst er et menneskelig behov, men alt alt for mange stans for tidlig. Dersom du ikke klarer å tegne en hest slik en hest ser ut - er du ikke kunstner. Det er et stort tap for oss, men også individuelt".

Vi gjør instrumentelle ting som å lage spyd og jakte, men vi lager også andre ting - større ting som vi ikke kan forklare. Ting vi gjør som ikke er instrumentelt, men som vi gjør - fordi det gjør oss lykkelige".Film 2:
"Mennesker er lærer sosialt. Vi lærer ting for å kunne overleve, men for oss er ikke å overleve nok".Film 3:
"Making art is making meaning out of the world".
Film 4:
"We should`nt just use the web - we should make the web".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar