fredag 21. juli 2017

Oddapodden - episode en


Det er ikke alltid like lett for befolkningen å få med seg det som skjer i kommunen. Enda vanskeligere kan det være å bli kjent med de personenen som jobber i kommunen. politikerne er jo i fremste rekke - noen mer enn andre - og slik er bildet. Men om det skal klages på noe blir det kommunen som blir den skyldige :-)

Det er ikke alltid så lett å differansiere hvem, eller hva som fortjener oppmerksomhet - enten det er ros eller ris.

Nå har vi et case i Odda kommune som heter Exportkaien. Dette er en sjøtomt med ekstremt god beliggenhet. jeg kunne beskrvet dette med mange ord, men det er smartere å vise dere tomta. Derfor har vi lagd noen filmer. Politikere og rådmann som forteller om hvorfor vi vil gi bort denne tomta for en krone - ja: 1,-.

En ting er å benytte film til å kommunisere dette. En annen ting er å tenke podcast. Derfor lagde jeg denne samtalen tre aktører.Hvorfor gjør vi dette?

Nja - må man ha en sabla gjennomtenkt plan og mål for dette? vi har jo erlig talt ingen kompetanse til å vurdere effekt og nytte av slike tiltak. Vi vet bare at en ting. om vi ikke prøver vet vi ikk ehva vi snakker om.

Facebook benyttes av aldersgruppen 25+. Soundcloud benyttes ac målgruppen 13 - 25 år. Så hvorfor ikke levere innhold også på denne kanalen? Hva om ungdomsrådet ble inspirert og begynte med det samme?

Vi får nå se, men Oddapodden er nå lansert som en idè. Deretter får vi se om det er politisk og administrativ vilje og nysgjerrighet på å ta dette videre med f.eks. månedlige samtaler.

Hvem skal gjøre dette? Vel - jeg syns dette ligner på noe bibliotekene i landet burde vurdere å gjøre. Hva tenker du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar