onsdag 24. juni 2015

Barnekreftsaken og toppidrett

Attacking Viking Challenge - sykkelritt til inntekt for barnekreftsaken. 
Jeg har i flere år vært engasjert med arrangementsavvikling for blant annet Norges skiforbund, Norges Svømmeforbund, Norges gymnastikk- og turnforbund, Norges Fotballforbund og Norges Skiskytterforbund. Trengs det?

Ja! Idrett er underholdning, men opplevelse kommer ikke av seg selv. Dette krever planlegging og gjennomføringsevne av et team med ulike folk.

Dramaturgien i de forskjellige idrettsgrener og konkurranseformer er forskjellig. Dette påvirker hvordan speakerteamet best gjennomfører arrangementer. Det handler om alt fra visuell plassering i arenaen, valg av høyttalere og tekniske løsninger, ulike spillelister, innøvde seremonier og godt samarbeid på stemning, vinkling og annet journalistisk arbeide.

Noen ganger det streaming av lyd, andre ganger det streaming av både lyd og bilde. Storskjemproduksjoner skaper andre utfordringer, så totalt snakker vi om mye som skal tas hensyn til.

En god sak
Robert Reid kontaktet meg i 2013. Han lurte på om jeg ville være med og bidra for Barnekreftsaken. Sammen med en hel arme av toppidrettsutøvere fra ski, alpint, freestyle, skiskyting, hockey og andre ble Ole Kristian Stoltenberg og jeg speakerteam.

Vi hadde to flotte år med arrangementet ute på Telenors hovedkontor. I år ble det lagt til Idrettshøyskolen i Oslo og Erik Østlie ble speaker sammen med meg.

Attacking Viking Challenge heter arrangementet og er et ritt på sykkel. De ulike lagene skal sykle flest mulige runder på en bane. Ulike partnere og selskaper har på forhånd lovet bort en sum penger. For hver runde som gjennomføres på sykkelen betales en sum og pottens stiger etterhvert som timene går.

For hver runde tikker det inn penger fra sponsorer. Rittet varer i fem timer og det blir enorm spenning mot slutten.

Underveis - i fem timer - skal speakerteamet holde koken oppe for både publikum, deltagere og arrangører. Den siste timen kommer en buss med forventningsfulle barn og foresatte fra Rikshospitalet. Da er det rigget klart med en mengde aktiviteter.

Et slikt arrangement kan mange andre skape lokalt rundt i landet. Det trengs ikke toppidrettsutøvere for å samle inn penger til en god sak. Alle er like viktige - bare man skaper en sunn konkurranse og friskt engasjement.

Her kan dere se en film fra årets arrangement.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar