torsdag 25. juni 2015

Tyssedal er "pimpa opp"

Velkommen til åpning av badet onsdag 1. juli kl 14:00. 
I Odda kommune har vi fire forskjellige bad. Hovedbadet er Folkebadet. Sentralt plassert i Odda sentrum. Mindre sentralt og sesongbetont, men desto mer sjarmerende: Tyssedal friluftsbad. Åpent for alle som vil bade ute gjennom sommeren og i trygge hender fra badevaktene ved Folkebadet.

Tirsdag 23. juni hadde vi siste fellesmøte før sesongåpning. Var alt på plass? Hva kan brukerne vente seg? Alt som før - eller noe nytt?

Nytt og nytt
Det er mange ting man kan ønske seg. Sklier, boblebad, massagebad og motstrømsbasseng, men Tyssedal Friluftsbad overrasker alle med sin naturlige plassering i fjellsiden.

Kommunen har preparert slitne sprekker og uønskede hull. Leve Tyssedal har lagt ned hundrevis av dugnadstimer og Folkebadet har satt opp vaktlister for badevaktene som skal drifte badet gjennom sommeren.

I år (2015) blir badet åpent 1. juli - 29. august. Alt er på stell og åpningen på onsdag skjer med et stort plask.

Friluftsbadet ligger midt i turistløypa for besøkende til Trolltunga. På grunn av den enorme interessen hele verden viser for Trolltunga vet vi allerede nå at det blir et rekord år besøkende til badet.

Medaljens "bakside"
Kari Selje og de andre fra Folkebadet passer på de badende gjestene, men det er knallharde krav til kvalitet og sikring av vannet. Det skjer inne på bakrommet. jeg tok emd kamera og fikk Kari til å vise oss litt:Nye ting
Da vil alle oppdage at gjerdet er flyttet. Det er gjort plass for nye plattinger. I to ulike nivåer. Her kan man sole og hvile seg.

For å pimpe det hele opp har Leve Tyssedal invitert bedrifter i nabolaget til å bidra med lekre solsenger. Disse kan alle leie for en rimelig penge. Samtidig bidrar man til utviklingskassa for Friluftsbadet.

Jeg liker kreativiteten ved Friluftsbadet. 50 kroner her og 20 kroner der gir nye muligheter. Kanskje man får anledning til å arrangere "ta sjansen"? Stor suksess på 90-tallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar